Σχολικές Εκδρομές

Αθήνα Αττική Σχολικές Εκδρομές για Νηπιαγωγεία, Παιδικούς Σταθμούς, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια - Προολυμπιακό Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθα

Μια μοναδική εμπειρία γνώσης και παιχνιδιού που γίνεται η χαρά των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Εκδρομές περιόδου 2019 – 2020 με παρουσία ιατρού στον πιο κοντινό παιδότοπο
Μισή με μία ώρα διαδρομή από τα σχολεία της Αττικής

Το Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας άνοιξε την ΒΑΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ και περιμένει τους μαθητές για εκδρομές από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00 έως 13:00 περίπατος και 09:30 έως 16:30 ολοήμερη εκδρομή) για παιχνίδι και επίσκεψη στο Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και στο Εργαστήρι Κεραμικής.

Ο κλειστός χώρος του Αθλητικού Πάρκου είναι ασφαλής και κατάλληλος χώρος για τις εκδρομές των σχολείων.

Στη διάθεση των σχολείων είναι πέντε προγράμματα (3 για μαθητές Νηπιαγωγείου-Δημοτικού και 2 για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ :Στο πρώτο πρόγραμμα, για ολόκληρο σχολείο, (120-300 μαθητές) τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους δύο (2) γήπεδα ποδοσφαίρου, (παρουσία διαιτητών) γήπεδο μπάσκετ και βόλλεϋ, σκάκι κήπου, παιδική χαρά, πρωτότυπα τρίτροχα και τετράτροχα ποδηλατάκια και για τις μικρές τάξεις (Α και Β) διοργανώνεται πρόγραμμα παιχνιδιού σε παιδότοπο με φουσκωτά, στο τρενάκι και στο καρουσέλ. Πάντα με τη συνοδεία ψυχαγωγών.

Ακόμη στους μαθητές Γ’ Δ’ Ε’ και Στ’ τάξης θα δοθούν ΔΩΡΕΑΝ 2 μάρκες (αξίας 4€) για τραμπολίνο και συγκρουόμενα αυτοκινητάκια.

Οι μαθητές/τρίες σε τμήματα (20-50παιδιών) θα επισκεφτούν το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και το Εργαστήρι Κεραμικής, όπου θα κατανοήσουν τη σημασία και το ρόλο των υδροκίνητων εργαστηρίων στην παραδοσιακή κοινωνία και θα αναγνωρίσουν την τεχνολογία «ως χειροπιαστό παράγοντα» του πολιτισμού του ανθρώπου. Με τη νεροτριβή, το μαντάνι, το νεροπρίονο και την υδροκίνητη ρόδα οι μαθητές θα μυηθούν στα μυστικά της υδροκίνησης, θα δουν πως το τρεχούμενο νερό, ως πηγή ενέργειας, μας δίνει περιστροφική κίνηση.
Ακόμη θα δουν πως κατασκευάζονται τα κεραμικά στον τροχό του αγγειοπλάστη καθώς και τα πιθάρια.

Στο δεύτερο πρόγραμμα, η εκδρομή γίνεται κυρίως για το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και το Εργαστήρι Κεραμικής. Τα παιδιά (τμήματα 20-30 παιδιών) θα επισκεφθούν το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων (από 09:30-11:00 ή από 11:00 - 12:30) και θα ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ στο Εργαστήρι Κεραμικής όπου άριστος αγγειοπλάστης θα κατασκευάσει στον τροχό κεραμικά και θα διδάξει τα μικρά παιδιά να κάνουν πηλοπλαστική ή να ζωγραφίσουν πήλινα, και τα μεγαλύτερα να δοκιμάσουν να κατασκευάσουν πήλινα στους 8 τροχούς του αγγειοπλάστη. Ένα πήλινο θα το πάρουν μαζί τους. Στον υπόλοιπο χρόνο της εκδρομής, μετά το Μουσείο ή πριν, (ανάλογα με την περίοδο επίσκεψης) τα παιδιά της Α και Β τάξης θα ξεφαντώσουν στο τρενάκι στο καρουσέλ και στον παιδότοπο με τα φουσκωτά (παρουσία ψυχαγωγών) ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά θα δοθούν ΔΩΡΕΑΝ 2 μάρκες (αξίας 4 €) για συγκρουόμενα αυτοκίνητα και τραμπολίνο.

Με το πρόγραμμα αυτό έρχονται μεμονωμένες τάξεις.

Πρώτο τμήμα: 09:30 - 11:00 Μουσείο και 11:00 - 12:30 Παιχνίδι με δώρο 2 μάρκες ανά παιδί.

Δεύτερο τμήμα: 09:30 - 11:00 Παιχνίδι με δώρο 2 μάρκες ανά παιδί και 11:00 - 12:30 Μουσείο

Στο τρίτο πρόγραμμα, την εκδρομή τη διοργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Σάββατο ή Κυριακή. Εκτός από τα παιχνίδια των δύο παραπάνω προγραμμάτων στην διάθεση των γονέων είναι και τα μπάρμπεκιου για πικ-νικ όπου μπορούν να ψήσουν τους μεζέδες που θα έχουν φέρει μαζί τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ :Στο πρώτο πρόγραμμα, για ολόκληρο σχολείο (120-300 μαθητές) τα παιδιά θα έχουν στη διάθεσή τους, για περιπάτους ή για ολοήμερες εκδρομές: δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϋ, πινγκ-πονγκ, μίνι μπάντμιγκτον, σκάκι κήπου, οργανωμένα happenings με ποδηλατοδρομίες και παρουσίαση "ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ" που ανήκουν στην κατηγορία των NO PHYSICAL GAMES . Ακόμη οι μαθητές/τρίες θα επισκεφτούν το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και το Εργαστήρι Κεραμικής (τμήματα 20 - 30 παιδιών), όπου οι μαθητές θα κατανοήσουν τη σημασία και το ρόλο των υδροκίνητων εργαστηρίων στην παραδοσιακή κοινωνία και θα αναγνωρίσουν την τεχνολογία «ως χειροπιαστό παράγοντα» του πολιτισμού του ανθρώπου.

Με τη νεροτριβή, το μαντάνι, το νεροπρίονο και την υδροκίνητη ρόδα οι μαθητές θα μυηθούν στα μυστικά της υδροκίνησης, θα δουν πως το τρεχούμενο νερό, ως πηγή ενέργειας, μας δίνει περιστροφική κίνηση που μετατρέπεται σε πα-λινδρομική. Ακόμη θα δουν πως κατασκευάζονται τα κεραμικά στον τροχό του αγγειοπλάστη, καθώς και τα πιθάρια.

Εάν επιθυμούν τα παιδιά, θα μπορούν να παίξουν:

στα ποδοσφαιράκια με 0,50 €   όταν πληρώνουν  ΑΛΛΟΥ 1 €

στα επιτραπέζια χόκεϊ με 1 €   όταν πληρώνουν  ΑΛΛΟΥ 2 €

στο τραμπολίνο  με 1 €   όταν πληρώνουν  ΑΛΛΟΥ 3 €

στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια με 1.5 €   όταν πληρώνουν  ΑΛΛΟΥ 3 €


Στο δεύτερο πρόγραμμα, για ολόκληρο σχολείο (120-300 μαθητές), οι μαθητές και οι μαθήτριες εκτός των παιχνιδιών του πρώτου προγράμματος θα έχουν στη διάθεσή τους ΔΩΡΕΑΝ 2 μάρκες αξίας 4 € (για το τραμπολίνο και για τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα ).

Στους χώρους του Πάρκου λειτουργεί κυλικείο όπου τα παιδιά μπορούν να αγοράσουν αναψυκτικά, χυμούς, τυρόπιτες, κασερόπιτες, λουκανικόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες, κρουασάν, σάντουιτς, τοστ κλπ. Στις ημερήσιες εκδρομές προσφέρεται και φαγητό κατόπιν παραγγελίας.
Τα σχολεία που έχουν περισσότερα από 120 παιδιά θα είναι μόνα τους.
Τα παιδιά παρακαλούνται να φέρνουν τις δικές τους μπάλες ποδοσφαίρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις των προγραμμάτων και την ημερομηνία των εκδρομών παρακαλούμε τηλεφωνήστε εγκαίρως στο τηλ. 210 2486000/κιν. 6944783858.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.parnitha.gr και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: e-ylico/ενημερωτικό υλικό/σχολικές δραστηριότητες/αισθητική αγωγή/περισσότερα/πολιτιστικά κλπ.

 


Για εκδρομές σχολείων επαρχίας η εκδρομή συνδυάζεται με επίσκεψη το πρωί στη “Μονή Κλειστών” με το φανταστικό φαράγγι ή στη “Μονή Ντάρδιζας” (Γέννηση της Θεοτόκου) ή στο Μουσείο Ακρόπολης και στη συνέχεια στο “Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας” για φαγητό , παιχνίδι και επίσκεψη στο μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και στο Εργαστήρι Κεραμικής σύμφωνα με τα ανωτέρω προγράμματα.
ΤΩΡΑ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΕΞΟΔΟΣ 6) ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ) ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 3χλμ. ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΥΛΗ (ΧΑΣΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ.Στο εργαστήρι κεραμικής τα Σάββατα και τις Κυριακές λειτουργεί σχολή-εργαστήρι εκμάθησης της τέχνης του αγγειοπλάστη-κεραμοποιού. Εκπαιδευτικοί-γονείς αλλά και μαθητές/τριες μπορούν να εγγραφούν για να μάθουν τα μυστικά του πυλού.