Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων

Χαμένα επαγγέλματα, ξεχασμένες συνήθειες και αγροτικές εργασίες, μηχανές και κατασκευές από την εποχή των πυραμίδων, του Αρχιμήδη και του DaVinci ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ.

Οι παλιοί εκπαιδευτικοί θυμούνται, οι νέοι θαυμάζουν τους παλιότερους ανθρώπους και οι μαθητές προσπαθούν να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν.

Όσοι παρατηρούν το δίσκο της Φαιστού και το μηχανισμό των Αντικυθήρων μένουν με το στόμα ανοικτό.

Το πείραμα με το <<Κέντρο Βάρους>> στους μικρούς μαθητές θυμίζει τους ταχυδακτυλουργούς και μάγους, ενώ στους μεγαλύτερους θυμίζει τους νόμους της φυσικής.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρατηρούν πώς η υδροκίνηση, δηλαδή η δύναμη του νερού, δημιουργεί, περιστροφική κίνηση (στη φτερωτή) η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε παλινδρομική (νεροπρίονο – νεροτριβή – μαντάνι – νερόμυλος).

Μέχρι το 1960-1965 η σταφίδα και η κοπριά από αγελάδες πήγαιναν μαζί. Μπορείς να το φανταστείς  αν δεν το έχεις ζήσει; Στο Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων θα το δεις ζωντανό.

Στο Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων γίνεσαι κεραμίστας – αγγειοπλάστης και μαθαίνεις πώς κατασκευάζονται τα πιθάρια και τα πήλινα στον τροχό του αγγειοπλάστη.

Ακόμα αν θέλεις γίνεσαι και καλαντζής (γανωτής) – και ντριστιλιέρης.

Στο Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων θα δεις μηχανισμό του 1850-1900 που τροφοδοτούσε με αέρα τους δύτες και τους σφουγγαράδες.

Στο Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων θα δεις… θα δεις… θα δεις… και θα δημιουργήσεις.