Πεζοπορία – Χαλάρωση - Διασκέδαση

Αν και μόλις 16 χλμ από το κέντρο της Αθήνας ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει την δυτική πλαγιά της Πάρνηθας περπατώντας ανάμεσα στους Εθνικούς Δρυμούς της Πάρνηθας και της Ντάρδιζας και σε απόσταση 1800 μέτρα από τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Πάρκου Πάρνηθας να επισκεφτεί την Ιερά Μονή Ντάρδιζας (Γέννηση της Θεοτόκου) και την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, η οποία χτίστηκε μέσα στην σπηλιά που βρέθηκε η εικόνα του Αγίου. Ξεχωριστή είναι και η περιποίηση της Ηγουμένης και των μοναχών που θα σας προσφέρουν καφεδάκι και το παραδοσιακό λουκουμάκι.

Στον άνετο χώρο της καφετέριας – αναψυκτήριο θα μπορέσετε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ρόφημά σας και να γευτείτε την χορταστική ποικιλία κρεατικών – τα λαχταριστά καλαμάκια και την μοναδική γάστρα με θέα τις πευκόφυτες πλαγιές της Πάρνηθας και της Ντάρδιζας.

Για τα παιδιά ούτε λόγος αφού μπορούν να ξεφαντώσουν στον εσωτερικό παιδότοπο (220 τμ) με τα φουσκωτά την πισινόμπαλα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων ψυγαγωγών, να χοροπηδήσουν στο οκταθέσιο τραμπολίνο να τρακάρουν άπειρες φορές στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, να πυροβολήσουν με τα κανονάκια με τις σγουγγαρένιες μπαλίτσες, να ξεφαντώσουν στο καρουσέλ και στο τρενάκι και να αναμετρηθούν στα επιτραπέζια χόκεϋ-στα ξύλινα ποδοσφαιράκια αλλά και στο γιγάντιο σκάκι. Για τα πιο αθλητικά παιδιά υπάρχει πάντα μία μπάλα βόλλεϋ ή μπάσκετ και ένα ζευγάρι ρακέτες του πινγκ-πονγκ.

Εναλλακτική πρόταση διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τις οικογένειες, τις παρέες, και τους συλλόγους (εργαζομένων – πολιτιστικών – αθλητικών – γονέων και κηδεμόνων) αποτελεί ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για μπάρμπεκιου. Τραπέζια 2-20 ατόμων με ένα μπάρμπεκιου το κάθε τραπέζι και χώρο για χορό με θέα όλο το αθλητικό πάρκο θα έχει στη διάθεσή του, όποιος επιλέξει να περάσει με την παρέα του μία ολόκληρη ημέρα χαλάρωσης-ψυχαγωγίας-διασκέδασης.